2010-01-20 17:01:18• hírek • Szatmár.ro

Kolozsváron a „lóközpont"

Kolozsvárra helyezték át a lóügyi központ regionális székhelyét.

Tanácskoztak a kormány összevonási rendelkezései nyomán különálló intézményként megszüntetett Országos Lóügyi Hatóság jogutódjának a képviselői arról, miként tevékenykedik a jövőben az Országos Fajtanemesítési és Reprodukciós Hivatal keretében létrejött Lóügyi Központ. Kiderült: a régió vezető megyéje nem Szatmár lesz, mint eddig, hanem Kolozs - a két közigazgatási egység mellett Máramaros, Szilágy, Fehér tartoznak még ehhez az irodához.

Antal István, a volt hatóság eddigi regionális vezetője nem érte egyet az összevonással, hiszen az intézmény teljesen önellátó volt: a szolgáltatásokat ugyanis díjszabások alapján végezte a tenyésztők számára. A nagy kérdés az, ad-e elegendő pénzt az állam - vagyis a Mezőgazdasági Minisztérium - a jelenlegi nehéz helyzetben a működtetésre, vagy irodából végzik majd munkájukat a szakemberek (utazási költségeket sem lehet ugyanis elkönyvelni).

A megbeszélésen még egy nagy probléma felvetődött: az állami ménesek évek óta az erdészeti hivatalok felügyelete alá tartoznak (?), ami azért gond, mert az intézmény nem fizeti a nemzetközi szervezetek által kért tagsági díjat. A román angol telivérek és arab telivérek sorsa ily módon örökre megpecsételődhet, hiszen csakis akkor ismerik el nemzetközi szinten az egy fajtakörbe való tartozást, ha a ménesek tagjai nemzetközi egyesületeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: